Mexicaanse kikkererwtensoep met mais

Mexicaanse kikkererwtensoep met mais

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Mexicaanse kikkererwtensoep met mais op de jumbo manier. Deze soep heeft een pittige twist en is perfect voor een koude dag. Maak het af met verkruimelde tortillachips en smullen maar!

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 tl Mexicaanse kruiden

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mexicaanse kikkererwtensoep met mais op tafel.

  1. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Giet de kikkererwten en mais af, snijd de teen knoflook fijn of pers deze en was en knip de koriander fijn.
  2. Verhit olie in een (soep)pan en bak de ui en paprika zo'n 3 minuten zachtjes. Roer de knoflook erdoor en voeg de Mexicaanse kruiden toe. Voeg vervolgens de tacosaus en 3/4 liter water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven.
  3. Voeg de kaas toe en laat deze al roerend in ongeveer 8 minuten smelten. Voeg dan de erwten en mais toe en verwarm nog zo'n 4 minuten.
  4. Roer de koriander erdoor en schep de soep in 2 diepe borden. Verkruimel er naar smaak tortillachips boven en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep