- 4 tl Mexicaanse kruiden
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Mexicaanse kikkererwtensoep met mais op tafel.
- Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Giet de kikkererwten en mais af, snijd de teen knoflook fijn of pers deze en was en knip de koriander fijn.
- Verhit olie in een (soep)pan en bak de ui en paprika zo'n 3 minuten zachtjes. Roer de knoflook erdoor en voeg de Mexicaanse kruiden toe. Voeg vervolgens de tacosaus en 3/4 liter water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven.
- Voeg de kaas toe en laat deze al roerend in ongeveer 8 minuten smelten. Voeg dan de erwten en mais toe en verwarm nog zo'n 4 minuten.
- Roer de koriander erdoor en schep de soep in 2 diepe borden. Verkruimel er naar smaak tortillachips boven en serveer direct.