Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Prei ovenschotel met koolvis op tafel.
- Laat de vis een paar uur van tevoren ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak zelf aardappelpuree of bereid het zakje voor kant-en-klare ovenschotelpuree voor. Snijd de koolvis in kleine blokjes en verdeel deze over de bodem van een ingevette ovenschaal. Maak de prei schoon en snijd hier kleine halvemaanvormige stukjes van (goed naspoelen).
- Verwarm een wok of hapjespan en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de prei tot deze mooi glazig is. Voeg de crème fraîche toe, hierna de mosterd en maak op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de vis.
- Schep hieroverheen de puree. Pak een vork en maak hiermee de bovenkant oneffen, hierdoor wordt de puree lekker knapperig.
- Als de vis al ontdooid was: bak ca. 35 minuten af. Is de vis nog bevroren: bak ca. 45 minuten af.