Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Stamppot witlof met saucijsjes en hardgekookte eieren op tafel.
- Verhit boter in een pan. Bak spek hierin zachtjes uit voor ongeveer 5 minuten. Neem het spek uit de pan.
- Bak de saucijsjes in het spekvet rondom voor 10-15 minuten zachtjes gaar.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in water met zout.
- Kook de eieren hard.
- Pel de uien en snipper ze heel fijn.
- Was de witlof en snijd het in smalle reepjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het in stukjes.
- Roer azijn, honing en mayonaise goed door elkaar en meng het met de witlof, ui en appel.
- Giet de aardappelen af, laat ze goed droog worden en stamp ze fijn. Roer het witlofmengsel erdoor. Zorg dat de stamppot niet te nat wordt, hou eventueel wat vocht achter!
- Snijd de saucijsjes in stukken en de hardgekookte eieren in grove stukken.
- Garneer de stamppot met de saucijsjes en de hardgekookte eieren.