Giphart gehaktbal

Giphart gehaktbal

Smulweb imageSmulweb

De Giphart gehaktbal met ui, mosterd, nootmuskaat en ketjap. Na het braden in een heerlijke saus van vleesfond en foelie voor 45 min. Lekker met groenten of zoete aardappelen.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Giphart gehaktbal op tafel.

  1. Snijd de korsten van het brood en voeg melk toe. Prak er vervolgens een ei doorheen.
  2. Versnipper het ui en fruit de snippers kort aan.
  3. Kneed gehakt, broodmengsel, gefruite uisnippers, cayennepeper, ketjap, mosterd en nootmuskaat tot een egale massa. Laat dit minimaal een half uur in de koelkast rusten.
  4. Draai niet al te dikke, niet al te dunne ballen. Bestrijk deze met de bloem en strooi er een beetje peper over.
  5. Verhit de boter in een grote braadpan en braad de ballen rondom bruin aan.
  6. Giet vervolgens de vleesfond erbij, samen met wat foelie. Laat het geheel op een laag vuur zo'n 45 minuten braden en keer af en toe. Zet het deksel schuin op de pan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees