Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Citroen-kokostaart op tafel.
- Maak eerst het korstdeeg door 250 gr bloem, 75 gr boter (in kleine stukjes gesneden), 1 ei, een snufje zout en 6 eetlepels water te mengen. Laat het deeg even rusten in de koelkast en rol het vervolgens uit. Leg het deeg in een ingevette springvorm. Leg de steunvulling (bijvoorbeeld bonen, erwten, etc.) op een stuk bakpapier in de vorm. Bak de bodem 20 minuten op 180 graden.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil heel dun. Pers daarna de citroen uit. Splits 2 van de 3 eieren. Klop het eiwit stijf. Klop het hele ei en de 2 dooiers samen met 50 gr suiker, cocosmelk, maizena, citroensap en rasp en de crème fraîche in een pan aan de kook. Roer goed totdat er een dikke vla ontstaat.
- Schep de vla in de gebakken bodem. Spatel het stijfgeklopte eiwit erop en strijk het glad. Strooi de poedersuiker eroverheen.
- Zet de taart terug in de oven en laat het in 10 minuten gaar en lichtbruin bakken.