- 400 g Paddenstoelenmix
- 30 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bruschettas met truffelcreme en gebakken paddenstoel op tafel.
- Grill plakjes ciabatta op de grill voor de bruschettas.
- Snijd de paddenstoelen klein. Bak ze in 20 gr. boter bruin en voeg de verkruimelde gedroogde paddenstoelen toe. Blus op hoog vuur af met de cognac en leg meteen nadat je de cognac hebt toegevoegd het deksel op de pan. Zet het vuur uit als het vocht bijna verdampt is. Zet de helft van de gebakken paddenstoelen apart voor de garnering.
- Pureer de rest met wat peper en zout in een hoge maatbeker.
- Klop met een handmixer de eidooiers in een steriele pan (nog niet op het vuur!) in vijf minuten dik en romig. Giet daarna de slagroom erbij terwijl je blijft roeren. Zet het pannetje op het vuur en laat voorzichtig binden tot een dikke vla.
- Klop nu in een andere kom of maatbeker de boter met de truffelolie 5 min. en voeg op het laatst beetje bij beetje de vla toe. Klop tot een glad mengsel.
- Schep de gepureerde paddenstoelen erdoor en doe alles over in een spuitzak. Laat afkoelen in de koeling tot serveren.
- Spuit de truffelcrème op de bruschettas en leg er een paar gebakken paddenstoelen op ter garnering. Bedruppel met wat extra truffelolie en maal er wat zwarte peper overheen.