gegratineerde aubergine met tonijn

gegratineerde aubergine met tonijn

Smulweb imageSmulweb

Heb je wel eens gratin gemaakt met tonijn? De combinatie aubergine, tonijn en kaas is niet te versmaden. Dit makkelijke gerecht heeft niet veel voorbereiding nodig. Een salade erbij en klaar ben je!

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke gegratineerde aubergine met tonijn op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aubergine en snijd in de lengte in tweeën. Haal het binnenste eruit met behulp van een lepel. Leg de uitgeholde aubergines in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
  3. Maak intussen de vulling: verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en fruit daarin al omscheppend de gehakte ui en de knoflook. Doe daar het gehakte binnenste van de aubergine bij en de van vocht en pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden tomaten. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met wat thijm. Vermeng alles goed met elkaar en laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen. Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de aubergine/tomatensaus. Roer door elkaar.
  4. Vul de twee auberginehelften met de vulling. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en beleg de gevulde auberginehelften daarmee.
  5. Plaats de gevulde aubergines enkele minuten onder een hete grill zodat de kaas smelt en een beetje goudbruin kleurt.
  6. Dien op met een frisse salade en wat Marokkaans brood of stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine