Aardappel preigratin

Aardappel preigratin

Smulweb imageSmulweb

Romige aardappel preigratin met Gruyère kaas en een vleugje knoflook. Voorgekookte aardappelschijfjes, flinterdunne preiringetjes, verse roomkaas en melk maken deze ovenschotel tot een waar genot. Serveer dit gerecht als bijgerecht of als hoofdgerecht. Verwarm de oven op 225°C en bak de gratin in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappel preigratin op tafel.

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
  2. Klop de verse roomkaas en de melk met een handmixer los en pers het teentje knoflook erboven uit.
  3. Schep de voorgekookte aardappelschijfjes en de prei erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Vet een lage taartvorm in en schep het aardappelmengsel erin. Strijk de bovenkant glad en strooi er de Gruyère over.
  5. Verwarm de oven voor op 225°C en bak de aardappelgratin in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk