Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Omas hachee op tafel.
- Dep het vlees droog en bestrooi het met zout en peper.
- Verhit de boter en bak het vlees in kleine porties op een hoog vuur tot het mooi bruin is. Bak de uien in ca. 5 minuten lichtbruin en glazig. Voeg ze bij het vlees.
- Strooi de bloem erover, roer om en laat nog een minuut verder bakken. Doe de tomatenpuree erbij. Giet zoveel water bij tot het vlees net onder staat.
- Voeg de appels, bouillonblokjes, kruidnagels, peperkorrels, stroop, laurierbladeren en rozemarijntakje toe. Roer goed door. Voeg wat zout toe, sluit het deksel en stoof de hachee in 2 en half uur gaar.
- Verwijder de laurierbladeren en het rozemarijntakje. Laat de hachee nog een half uurtje pruttelen zonder deksel.
- Breng op smaak met zout en peper.