Omas hachee

Omas hachee

Smulweb imageSmulweb

De oer-Hollandse hachee staat bij menigeen op het wekelijkse menu. Het vlees gaart in 2,5 uur tot perfectie in kruiden, appels, bouillonblokjes, kruidnagels, peperkorrels, stroop, laurierbladeren en rozemarijntakje. Een heerlijke maaltijd voor de wintermaanden.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Omas hachee op tafel.

  1. Dep het vlees droog en bestrooi het met zout en peper.
  2. Verhit de boter en bak het vlees in kleine porties op een hoog vuur tot het mooi bruin is. Bak de uien in ca. 5 minuten lichtbruin en glazig. Voeg ze bij het vlees.
  3. Strooi de bloem erover, roer om en laat nog een minuut verder bakken. Doe de tomatenpuree erbij. Giet zoveel water bij tot het vlees net onder staat.
  4. Voeg de appels, bouillonblokjes, kruidnagels, peperkorrels, stroop, laurierbladeren en rozemarijntakje toe. Roer goed door. Voeg wat zout toe, sluit het deksel en stoof de hachee in 2 en half uur gaar.
  5. Verwijder de laurierbladeren en het rozemarijntakje. Laat de hachee nog een half uurtje pruttelen zonder deksel.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje