Gepofte aardappelen met zuurkool

Gepofte aardappelen met zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Gepofte aardappelen met zuurkool als vulling! De aardappelen worden in aluminiumfolie verpakt en gepoft in de oven. De zuurkool wordt gekookt in water en appelsap. Maak de aardappelpakketjes open en vul ze met de zuurkool. Bestrooi met versgemalen peper en serveer met crème fraîche.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gepofte aardappelen met zuurkool op tafel.

  1. Boen de aardappels goed schoon, maar schil ze niet. Kook de aardappelen 15 minuten in een pan water.
  2. Verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Pof de aardappelen 30 minuten in de oven.
  4. Kook intussen de zuurkool in ongeveer een kwartier gaar in het aanhangende water en het appelsap.
  5. Maak nu de aardappelpakketjes open, snijd in elke aardappel een kruis en druk het aardappelkruim iets naar buiten.
  6. Leg op elke aardappel een flinke schep zuurkool. Bestrooi met versgemalen peper en serveer met een dot crème fraîche.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool