Baklava zowel de suikstroop methode als de honing methode

Baklava zowel de suikstroop methode als de honing methode

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door de zoete smaak van de baklava met zowel de suikerstroop methode als de honing methode. Met laagjes Filodeeg gevuld met een notenmengsel en royaal overgoten met siroop. Perfect voor bij de koffie of als toetje!

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 30 g Sinaasappelsap
  • 50 ml Water
  • 200 ml Water
  • 1.5 el Rozenwater

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Baklava zowel de suikstroop methode als de honing methode op tafel.

  1. Laat het filodeeg goed afgedekt met huishoudfolie en een schone theedoek tegen uitdrogen in 2-3 uur ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Hak de amandelen, walnoten en pistachenoten grof en schep ze met de kaneel door elkaar. Smelt de boter. Bestrijk een glazen ovenschaal van ca. 15 x 25 cm met gesmolten boter.
  2. Halveer de vellen filodeeg. Leg 1/3 deel van het filodeeg velletje voor velletje in de schaal en bestrijk elk velletje met gesmolten boter. Verdeel er de helft van het notenmengsel over. Leg er weer 1/3 deel filodeeg op. Verdeel daar de rest van het notenmengsel over. Leg dan het laatste 1/3 deel deeg bovenop. Bestrijk elk velletje met boter. Sprenkel er wat water over en snijd de baklava in vierkantjes. Bak de baklava ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven tot hij bruin is.
  3. Verwarm in een pan 2 bekers suiker en een beker water en het rozenwater en de citroensap. Kook dit langzaam in tot het stroperig wordt. Neem de baklava uit de oven en schenk er de helft van het suikerwater op. Laat dit ca. 20 minuten staan en schenk er vervolgens de rest van het suikerwater op.
  4. Verwarm intussen de honing met het citroensap, het sinaasappelsap en 1/2 deciliter water. Neem de baklava uit de oven en schenk er de helft van het honingmengsel over. Laat dit ca. 20 minuten staan en schenk er vervolgens de rest van het honingmengsel over.
  5. Laat de baklava minstens 4 uur staan zodat de smaak goed kan intrekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak