Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige gebakken kwarktaart met abrikozen op tafel.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de zijkanten in met boter en bestrooi met bloem.
- Maak in een keukenmachine of met de hand een mooi deeg van bloem, 1 ei, 90 gram suiker, mespunt zout en boter. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en zorg voor een opstaand randje van ongeveer 2 cm hoogte.
- Zet de vorm met het deeg een uur in de koelkast.
- Laat de kwark een uur uitlekken in een zeef en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de kwark met de rest van de suiker, eieren, slagroom, citroenrasp en een mespunt zout.
- Bestrooi het deeg in de springvorm met amandelschaafsel en giet hierop het kwarkmengsel. Verdeel de abrikozen over het kwarkmengsel met de bolle kant naar boven.
- Laat de taart 45-55 minuten bakken in het midden van de oven.
- Laat de taart even rustig afkoelen in de geopende oven om inzakken te voorkomen.