Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Appelbeignets (glutenvrij) op tafel.
- Boor de appels, schil ze en snij ze in dikke plakken.
- Verhit de olie tot 180 graden, bijvoorbeeld in een frituurpan zonder deksel en mandje.
- Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom.
- Maak een kuiltje in het meel en doe eieren en de helft van de melk erin. Mix vanuit het midden tot een klontvrij beslag ontstaat.
- Klop de rest van de melk erdoor tot er een dik "pannenkoeken beslag" ontstaat.
- Bestrooi de plakken met een mengsel van suiker en kaneel, 1 voor 1 anders worden de plakken nat en blijft het beslag er niet goed aan kleven.
- Wentel een appelplak door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden.
- Bak er 2 of 3 tegelijk ca. 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat de appelbeignets na het bakken uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi ze met kristalsuiker of poedersuiker.