Bleekselderijsoep met (cheddar)kaas

Bleekselderijsoep met (cheddar)kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke bleekselderijsoep met (cheddar)kaas is perfect voor een koude winterdag. Maak het af met wat dunne bleekselderij reepjes en de romige cheddar kaas.

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bleekselderijsoep met (cheddar)kaas op tafel.

  1. Verwijder een stukje van de onder- en bovenkant van de bleekselderij. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bleekselderij in grove stukken. Bewaar een stukje bleekselderij en snijd deze in supersmalle reepjes als garnering.
  2. Pel de ui en snijd deze in grote stukken. Schil de aardappel, was deze en snijd deze in blokjes.
  3. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg bleekselderij en aardappel toe. Roer goed door. Voeg zoveel water toe dat de groenten net niet onder staan. Voeg de bouillontabletten toe en breng de soep aan de kook.
  4. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Voeg vlak voor het opdienen de reepjes bleekselderij en het grootste deel van de geraspte kaas toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep