Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel van witlof met zalmfilet op tafel.
- Verwijder de lelijke bladeren en de onderkant van de witlof. Snij de witlof in smalle reepjes. Snij de zalmfilet in blokjes. Schil de aardappelen en snij deze kleiner.
- Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Stoom de gekookte aardappelen goed droog. Maak hiervan met een scheutje melk en een klontje boter een stevige puree. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Verwarm de ovengrill voor.
- Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak hierin de witlof op hoog vuur plm. 5 minuten. Breng de witlof op smaak met mosterd, peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
- Doe de witlof onder in een vuurvaste schaal en verdeel hierover de blokjes zalm. Verdeel de aardappelpuree vervolgens hierover en bestrooi de schaal met paneermeel en wat klontjes boter.
- Zet de schaal plm. 10 minuten onder de ovengrill.