Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Smulweb imageSmulweb

Een oer-Hollandse soep waar je mee voor de dag kunt komen. Laat de bruine bonen met schenkel en mergpijpje 2 uur zachtjes koken. Voeg vervolgens knolselderij en prei toe tot de knolselderij gaar is. Serveer de rookworst er apart bij.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Runderschenkel
  • 1 Mergpijp
  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bruine bonensoep op tafel.

  1. Week de bruine bonen gedurende 1 nacht in een grote pan met water en zout
  2. Breng de bruine bonen met het weekwater aan de kook en laat gedurende ca. 90 minuten koken totdat de bonen goed gebarsten zijn.
  3. Voeg dan de schenkel en het mergpijpje, de fijn gesneden ui en de laurierblaadjes toe. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 1 uur zachtjes koken.
  4. Snijd ondertussen de knolselderij en de aardappel in blokjes, snijd ook wat van het groen van de knolselderij klein en de prei in kwart ringen.
  5. Voeg de groenten toe en breng opnieuw aan de kook tot de knolselderij gaar is, dan is de rest ook gaar.
  6. Verwarm de rookworst en geef die er apart bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Bruine bonensoep