- 350 g Runderschenkel
- 1 Mergpijp
- 1 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bruine bonensoep op tafel.
- Week de bruine bonen gedurende 1 nacht in een grote pan met water en zout
- Breng de bruine bonen met het weekwater aan de kook en laat gedurende ca. 90 minuten koken totdat de bonen goed gebarsten zijn.
- Voeg dan de schenkel en het mergpijpje, de fijn gesneden ui en de laurierblaadjes toe. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 1 uur zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de knolselderij en de aardappel in blokjes, snijd ook wat van het groen van de knolselderij klein en de prei in kwart ringen.
- Voeg de groenten toe en breng opnieuw aan de kook tot de knolselderij gaar is, dan is de rest ook gaar.
- Verwarm de rookworst en geef die er apart bij.