Kip geglaceerd met honing-mosterdsaus

Kip geglaceerd met honing-mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Kip gepimpd met een honing-mosterdsaus, dat klinkt al lekker. We gaan de kip marineren in de saus, en midden in de oven garen. Lekker om te eten met een salade of groente.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip geglaceerd met honing-mosterdsaus op tafel.

  1. Meng alles behalve de kip in een kom. Voeg de kip toe en laat afgedekt minimaal een uur marineren in de koelkast. Verleng het marineren tot 3 uur of nog langer als je de tijd hebt.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Doe de kip (zonder marinade) in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  3. Bak de kip gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verwijder de folie en kwast er wat marinade op. Bak de kip nog 20 minuten (met bot) of 15 minuten (filets) in de oven en breng van tijd tot tijd extra marinade aan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte