Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Hartige taart met krieltjes spek uien en kaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed de vorm met bakpapier en leg hierop het uitgerolde deeg. Leg vervolgens nog een vel bakpapier en een steunvulling (zie uitleg bij omschrijving!) op het deeg.
- Bak de taart met de steunvulling onder in de oven voor ongeveer 10 minuten.
- Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Pel en snipper de uien. Bak de spekreepjes in een droge anti-aanbak koekenpan knapperig en voeg de uisnippers toe tot ze glazig zijn.
- Meng in een kom de aardappelen, uien en spek. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop slagroom, melk en bieslook door elkaar. Giet dit mengsel over de vulling en bedek alles met de geraspte kaas.
- Bak de taart ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.