Hartige taart of quiche met tomaten kaas en basilicum

Hartige taart of quiche met tomaten kaas en basilicum

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart die in de smaak zal vallen bij iedereen. Met tomaten, kaas en basilicum als smaakmakers is deze quiche om je vingers bij af te likken!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige taart of quiche met tomaten kaas en basilicum op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vorm met bakpapier of vet de vorm in. Bekleed dan met het deeg. Doe hierop weer bakpapier en een stunvulling (oude peulvruchten of knikkers) en bak het deeg 10 minuten voor in de oven.
  2. Pel de uien en snijd deze in niet te grote schijfjes. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes. Verhit olie in een brede pan en smoor hierin de uien zonder te laten kleuren. Voeg de tomaten, tijm en laurier toe en kook tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en verwijder het laurierblad.
  3. Klop de eieren met de melk en voeg de geraspte kaas toe. Meng alles door elkaar.
  4. Giet dit mengsel over het voorgebakken bladerdeeg en bak de quiche op de 2e richel van onder in de oven op 180 graden gedurende 30-40 minuten. De quiche moet dan voldoende gerezen zijn en een mooie bruine kleur hebben. (Controleren door een vork in het midden te prikken).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken