Havermoutkoekjes met banaan dadels en walnoten

Havermoutkoekjes met banaan dadels en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke havermoutkoekjes met banaan dadels en walnoten. Pureer dadels, walnoten, bananen en pindakaas met havermout, volkorenmeel, tarwezemelen, kaneel en wat appelstroop. Vorm koekjes en bakken in de oven op 180 graden voor 15 minuten.

45 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 el Water
  • 5 Dadel
  • 105 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Havermoutkoekjes met banaan dadels en walnoten op tafel.

  1. Meng het lijnzaad met het kokende water en zet het even weg.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maak het stuk santen, de walnoten en de dadels fijn met de keukenmachine.
  4. Voeg lijnzaad, bananen, pindakaas, appelstroop, havermout, volkorenmeel, tarwezemelen, bakpoeder en kaneel toe. Maal en meng tot het mengsel een fijne structuur heeft.
  5. Kneed het deeg met de hand tot een bal, dek de schaal af en zet het deeg voor een half uurtje in de koelkast.
  6. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat, verdeel het deeg in 10 stukken en druk die op de bakplaat plat uit tot koekjes.
  7. Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Koekjes Banaan Dadels