Basis recept cupcakes

Basis recept cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Met dit basisrecept maak je binnen een handomdraai de lekkerste cupcakes. Luchtig, zacht en heel makkelijk te maken. Gebruik papieren bakvormpjes en je hoeft niet eens het cupcake bakblik schoon te maken. Succes gegarandeerd.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Basis recept cupcakes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg dat het rooster in het midden van de oven staat.
  2. Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
  3. Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
  4. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
  5. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
  6. Voeg als laatste de melk toe en mix nog eens twee minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
  7. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
  8. Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
  9. Controleer na 20 minuten of de cupcakes gaar zijn door met een houten prikker in een cupcake te prikken. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
  10. Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald, laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster.
  11. Leg meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een (brood)plankje op het cupcake bakblik als je cupcakes iets boller zijn dan bedoeld. Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu platgedrukt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cupcakes