Lauwwarme sperziebonensalade

Lauwwarme sperziebonensalade

Smulweb imageSmulweb

Deze lauwwarme sperziebonensalade is niet alleen heel lekker, hij is ook nog eens boordevol vezels en vitamines. Met fetakaas, cherrytomaten en een mosterd-peterseliedressing.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lauwwarme sperziebonensalade op tafel.

  1. Snipper de sjalotjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de fetakaas in kleine brokjes.
  2. Strooi de gesnipperde sjalotten in een schaal, schenk de azijn erover en laat het 5 minuten staan om te marineren.
  3. Klop met een vork eerst de mosterd en vervolgens de olie en peterselie door het ui/azijnmengsel. Proef en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  4. Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat deze 8 minuten beetgaar koken.
  5. Spoel de sperziebonen af in een vergiet.
  6. Schep de warme bonen door de dressing in een schaal.
  7. Voeg de cherrytomaten en fetakaas toe en laat het geheel afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Zo kan de smaak van de dressing lekker in de bonen trekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Sperziebonensalade