Kokosnoot recepten
Zelf Kokosnoot gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Kokosnoot recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 100 g Roomboter
- 175 g Basterdsuiker
- 2 Scharreleieren M
- 200 g Zelfrijzend bakmeel
- 4 Bananen
- 85 g Alpro Mild & Creamy Naturel met Kokosnoot
- 2.5 g Backin Bakpoeder
- 5 g Nootmuskaat
- 125 g Rozijnen
- 75 g Pecannoten
- 30 g Abrikozenjam
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Bananenbrood met pecan op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Vet de bakvorm in met Flora Plant en bestrooi met bloem.
- Meng Flora Plant met suiker tot het luchtig is.
- Meng de eieren in een kom en voeg geleidelijk toe aan het Flora Plant mengsel.
- Pureer de 2 rijpe bananen tot een gladde massa.
- Meng yoghurt met gepureerde bananen en voeg deze toe aan Flora Plant mengsel.
- Voeg bloem, bakpoeder, nootmuskaat, rozijnen en de geroosterde noten toe en meng het voorzichtig tot een egaal beslag.
- Doe het beslag in de ingevette bakvorm.
- Snijd de banaan in de lengte doormidden.
- Voeg de banaan bovenop het beslag toe, met de gesneden kant naar boven.
- Bak 55-60 minuten in een voorverwarmde oven.
- Test de gaarheid door een spies in het midden te steken.
- Haal uit de oven en laat de cake 10 minuten in de bakvorm.
- Bestrijk de bovenkant met jam terwijl de cake nog warm is.
- Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem serveert.