Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Amuse van cremes brulees met zalm op tafel.
- Verwarm de oven voor op 90 graden. Snijd 12 plakjes gerookte zalm. Houd ze apart om te garneren. Hak de rest in een keukenmachine.
- Verwarm de slagroom. Klop in een kom de eierdooiers los, voeg de kokende slagroom toe en daarna de fijngehakte zalm. Pureer alles met een staafmixer.
- Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de crème in ovenvaste porseleinen lepels.
- Zet 25 minuten in de oven. Haal de nog trillende crèmes uit de oven. Laat ze afkoelen en zet ze 2 uur koel weg.
- Bestrooi de crèmes met bruine suiker en karamelliseer ze met een brander (of zet ze even onder de hete ovengrill).
- Leg op elke crème een dubbelgevouwen stukje zalm. Garneer met takjes dille.