Biologisch recepten
Zelf Biologisch gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Biologisch recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 150 g volkoren spaghetti
- 1 teen knoflook
- 3 el plantaardige olijfolie
- 200 g doperwten (diepvries)
- 100 ml plantaardige room
- 1 biologische citroen
- 30 g geraspte plantaardige Parmezaanse kaas
- 2 takjes basilicum
- 30 g ongezouten walnoten
- 1 diepe soeppan
- 1 staafmixer
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaghetti met plantaardige doperwt-citroen roomsaus op tafel.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang tijdens het afgieten 3 tot 4 el kookvocht op.
- Pers ondertussen de knoflook uit. Verhit de olijfolie in een diepe soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de doperwten toe aan de pan en bak 5 min.
- Rasp de helft van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Snijd de overige citroen in schijfjes. Voeg samen met de plantaardige room en plantaardige Parmezaanse kaas toe aan de pan. Laat 5 min. op laag vuur zacht koken. Pureer de saus met behulp van de staafmixer.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan en voeg het achtergebleven kookvocht toe. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Pluk de blaadjes basilicum en hak de walnoten grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicum, walnoten en schijfjes citroen.