Gegrilde aubergine pakketjes

Gegrilde aubergine pakketjes

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde aubergine pakketjes gevuld met tomaten, basilicum en mozarella. Geserveerd met een pittige tomaten dressing, pijnboompitten en blaadjes basilicum. Snel, makkelijk en lekker!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegrilde aubergine pakketjes op tafel.

  1. Verwijder de stelen van de aubergine en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Gooi de buitenste plakken weg. Je hebt 16 plakken nodig.
  2. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook de aubergine 2 minuten. Laat grondig uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  3. Snijd de mozzarella in 8 plakken. Snij elke tomaat in 8 plakjes zonder de boven- en onderkant mee te tellen.
  4. Leg 2 plakken aubergine kruislings over elkaar op een schaal. Leg een plakje tomaat in het midden en kruid met zout en peper. Leg er dan een blaadje basilicum, een plak mozzarella, nog een blaadje basilicum en weer een plakje tomaat. Kruid opnieuw.
  5. Vouw de aubergine over de vulling heen dicht. Maak zo 8 pakketjes en zet 20 minuten in de koelkast.
  6. Klop voor de dressing olie, azijn, tomatenpasta en citroen door elkaar. Breng op smaak.
  7. Steek de BBQ aan. Kwast de pakketjes in met olijfolie en grill aan beide kanten ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  8. Garneer met pijnboompitten en blaadjes basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine