- 1 el Basilicum vers
- 75 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Aspergesalade met geitenkaas gedroogde tomaten en walnoten op tafel.
- Leg de geitenkaas een paar uur van tevoren in een sausje van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 theelepels honing, het gesnipperde lente-uitje en 2 eetlepels gehakte groene kruiden.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Snij het onderste houtige deel van de asperges en snij de asperges in schuine stukken. Snij dikke asperges in de lengte doormidden.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten in de wok. Bak hierin de asperges snel rondom beetgaar.
- Blus af met 1 eetlepel balsamico-azijn en kruid de asperges met peper, zout en 1 theelepel honing. Roer de gedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen.
- Verdeel de rucola over de borden. Verdeel hierover de asperges. Verkruimel de geitenkaas en verdeel die over de asperges. Garneer met de geroosterde walnoten.