Kapsalon a la bartje

Kapsalon a la bartje

Smulweb imageSmulweb

De Kapsalon a la bartje is een overheerlijke schotel met shoarmavlees en gebakken patat onder een bedje van gesmolten kaas. De salade van ijsbergsla met knoflooksaus maakt het helemaal af. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 140 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
  • 100 g Ijsbergsla met tuinkruiden

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Kapsalon a la bartje op tafel.

  1. Bak de patat, liefst wat doorbakken.
  2. Roerbak het shoarmavlees tot het vocht verdampt is.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Snijd de ui doormidden en vervolgens vanaf de kant waaiervormig in lange snippers.
  5. Snijd de ijsbergsalade indien nodig in kleinere stukjes.
  6. Snijd de tomaat doormidden, verwijder sap en zaadlijsten, en snijd het vlezige deel in kleine partjes.
  7. Verdeel de gebakken patat onder in de ovenschaal en strooi er wat versgemalen zeezout over.
  8. Spreidt daarna het shoarma vlees over de patat uit.
  9. Bedek het vlees volledig met de plakken kaas en plaats de schaal in het midden van de oven.
  10. Laat het geheel in de oven staan totdat de kaas mooi over het vlees is gesmolten. Niet te kort, anders wordt de kaas te taai en wordt het uitscheppen moeilijk.
  11. Meng de ijsbergsalade met de ui-snippers, tomatenpartjes en 2 bakjes knoflooksaus.
  12. Verdeel de salade over de ovenschotel.
  13. Dien op met het overgebleven bakje knoflooksaus.
  14. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet Kapsalon