Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven

Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven

Smulweb imageSmulweb

Maak iets anders dan anders van kip met deze knapperige gebakken Parmezaanse kip schnitzels. Druk simpelweg plat en stevig met een koekenpan en volg de instructies om zelf deze smakelijke schnitzels te maken. Serveren met een eenvoudige sappige salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven op tafel.

  1. Leg elke kipfilet met de bolle kant naar beneden op je werkblad.
  2. Snijd elke kipfilet vanuit het midden naar links en rechts open en vouw het steeds verder open, zodat je een groter en dunner stuk kipfilet krijgt. Hierdoor zien ze er goed uit en zijn ze sneller gaar bij het bakken.
  3. Kruid de kipfilets aan beide zijden met zout en peper.
  4. Haal de kipfilets door bloem en klop het teveel eraf.
  5. Meng broodkruimels en geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Haal de kipfilets eerst door het ei en daarna door het broodkruimmengsel.
  7. Vet een ovenschaal in met olijfolie en besprenkel de kipfilets met wat olijfolie.
  8. Leg de kipfilets in de ovenschaal en bak ze in de oven gedurende 20-30 minuten op 220°C, tot ze gaar en goudbruin zijn. Draai de filets om bij de helft van de baktijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte