Moksi alesi (eenvoudige)

Moksi alesi (eenvoudige)

Smulweb imageSmulweb

Rijst met kool, zoutvlees, gedroogde garnaaltjes en kokosmelk maken deze moksi alesi tot een waar feestmaal. Laat het 45 minuten sudderen en geniet van deze smaakvolle Surinaamse schotel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 375 g Zoutvlees
  • 500 g Gedroogde garnalen
  • 0.5 Madame Jeanette Peper
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Moksi alesi (eenvoudige) op tafel.

  1. Ontzout eerst het zoutvlees door het 20 minuten te koken. Spoel het daarna af en snijd het in blokjes. De gedroogde garnaaltjes weekt u (na het wassen) ongeveer een halfuur.
  2. Snipper het uitje en snijd de tomaten in stukjes. Verhit een ruime hoeveelheid boter en olie in een pan. Fruit het uitje. Voeg het zoutvlees toe en vervolgens de garnaaltjes en daarna de tomaten. Laat het geheel sudderen totdat de tomaten zacht zijn geworden.
  3. Voeg de gesneden witte kool toe en bak het even mee. Roerbak daarna de rijst tot het glazig is. Verkruimel de maggiblokjes erboven en voeg de kokosmelk toe. Voeg voldoende water toe en laat het geheel 45 minuten sudderen onder af en toe roeren op een laag vuur. Serveer de rijst en geniet van de maaltijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Fruit Zuivel