- 150 ml Limoncello
- 3 Nectarine
- 1 el Citroenmelisse
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Fruit tiramisu met limoncello op tafel.
- Bekleed een cakeblik of ronde taartvorm met plasticfolie. Beleg de bodem met lange vingers (er zal ongeveer ¾ pak nodig zijn) met de gesuikerde kant naar onderen. Besprenkel de lange vingers royaal met een mengsel van Limoncello (of aangemaakte citroenlimonade) en citroensap.
- Klop de mascarpone stijf met vanillesuiker, 75 gram van de poedersuiker en het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp.
- Wilt u de aardbeien wassen? Doe dit dan voorzichtig in wat water. Houd ze niet onder een stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen. Verwijder daarna pas de kroontjes. Halveer ze of snijd ze in vieren. Was de nectarines, abrikozen en pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd de vruchten in schijfjes.
- Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers. Schep de helft van de mascarpone hierop. Leg hier weer een laag lange vingers, besprenkeld met likeur en sap op. Verdeel de helft van het nectarine-, abrikozen-, pruimenmengsel hier overheen en vervolgens de rest van de mascarpone.
- Laat de tiramisu, afgedekt met plastic folie, minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de vorm en het plastic en leg de tiramisu op een mooie schaal.
- Leg door elkaar de rest van de vruchten erop en omheen.
- Garneer met takjes citroenmelisse en bestrooi de vruchten licht met de overgebleven poedersuiker.