- 100 g Vloeibare margarine
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Overheerlijke kip kerrie op tafel.
- Snijd de kip in kleine blokjes en doe het in een glazen schaal waar een deksel op kan. Voeg ui in stukjes en uitgeperste knoflook toe. Voeg vervolgens ketjap, sojasaus, chilisaus, olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, Massala en peper en zout toe. Meng alles goed en zet met de deksel erop in de koelkast. Laat het minimaal 2 uur intrekken (langer is beter) en roer af en toe zodat de smaken goed intrekken.
- Begin met het maken van de saus. Laat de boter zachtjes smelten in de grote wokpan. Meng de bloem met de Massala in een diepvrieszakje. Voeg de bloem-Massala-mix toe aan de boter en roer goed door. Voeg stukje bij beetje een halve liter water toe en blijf goed roeren. Voeg daarna de andere halve liter water toe en blijf roeren. Verkruimel de bouillonblokjes en blijf net zo lang roeren tot er een gladde saus ontstaat.
- Zet het vuur op het laagst en laat de saus rustig inkoken (zonder deksel erop) terwijl je af en toe roert. De saus moet lekker smeuïg worden en niet te dun zijn, neem hier de tijd voor.
- Bak in de kleine wokpan het kipmengsel aan op een matig vuur. Voeg de aangebraden kip toe aan de saus. Maak de kleine wokpan schoon en bak de paprikastukjes en kastanje champignons in een beetje olijfolie. Roerbak tot de champignons zacht zijn.
- Voeg de inhoud (inclusief vocht van de champignons) van de kleine wokpan toe aan de saus en meng goed. Laat nog ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken terwijl je af en toe roert.