Bacon-preitaart met kaas

Bacon-preitaart met kaas

Smulweb imageSmulweb

Serveer de meest hartige taart die je ooit in je mond hebt gestopt. De combinatie van bacon, prei en kaas zorgt voor een heerlijke smaak. Geserveerd in een filodeeg dat perfect zal smelten in je mond. Mmm spannend!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Bacon
  • 8 Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bacon-preitaart met kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de boter of olie in een pan en bak hierin op een hoge stand de prei gedurende 2 minuten.
  3. Voeg de crème fraîche toe en bak tot het vocht bijna verdampt is. Schep peper, zout en kerriepoeder erdoor.
  4. Rooster de bacon licht in een droge hete koekenpan.
  5. Snijd circa 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg. Leg ze overlappend naast elkaar over de bodem van de vorm en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen.
  6. Schep het ei en de kaas door het preimengsel. Verdeel dit mengsel over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop.
  7. Sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af. Bestrijk de bovenkant met olie.
  8. Bak de taart in het midden van de oven tot ze goudbruin is en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas