- 100 g Bacon
- 8 Filodeeg plakken
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Bacon-preitaart met kaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de boter of olie in een pan en bak hierin op een hoge stand de prei gedurende 2 minuten.
- Voeg de crème fraîche toe en bak tot het vocht bijna verdampt is. Schep peper, zout en kerriepoeder erdoor.
- Rooster de bacon licht in een droge hete koekenpan.
- Snijd circa 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg. Leg ze overlappend naast elkaar over de bodem van de vorm en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen.
- Schep het ei en de kaas door het preimengsel. Verdeel dit mengsel over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop.
- Sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af. Bestrijk de bovenkant met olie.
- Bak de taart in het midden van de oven tot ze goudbruin is en gaar.