Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Spaanse aardappelschotel met chorizo en ei op tafel.
- Schil de aardappels en kook ze bijna gaar.
- Snijd tijdens het koken van de aardappelen de ui en de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes en de rode paprika in smalle reepjes.
- Verhit de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter.
- Verhit wat olie en bak de knoflook en de ui glazig. Voeg daarna de chorizo toe en laat even smoren. Voeg de gepelde tomaten toe, maak de tomaten stuk met een spaan en voeg vervolgens de doperwtjes toe.
- Spoel de aardappels af met koud water en snijd ze in kleinere stukken. Roer ze door het groente/chorizo mengsel. Voeg vervolgens de rode paprika toe en roer alles goed om. Doe alles over in de ingevette ovenschaal.
- Maak op vier plekjes in het mengsel een kuiltje en breek boven ieder kuiltje een ei.
- Zet de schaal in de oven en bak het gerecht ongeveer 20 minuten op 200 graden, totdat het ei gaar is naar wens.