Postelein van mijn oma

Postelein van mijn oma

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door dit simpele recept waarin je het beste van de postelein naar voren haalt. Met weinig ingrediënten zet je deze smaakvolle groente op tafel in de stijl van oma.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Postelein

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Postelein van mijn oma op tafel.

  1. Was de postelein grondig. Herhaal dit twee keer om er zeker van te zijn dat alle zand verdwenen is.
  2. Smelt de boter in een grote pan. Voeg handje voor handje de postelein toe. Schep steeds om totdat alle postelein is geslonken. Laat het gedurende 1 minuut op middelhoog vuur garen.
  3. Voeg zout, peper, en het sap van een halve citroen toe (eventueel meer, afhankelijk van je smaak).
  4. Verkruimel de beschuit, door ze over elkaar te wrijven.
  5. Schep alles nog een keer goed om en voeg eventueel nog wat zout toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden