Erwtensoep

Erwtensoep

Smulweb imageSmulweb

Erwtensoep, ook wel snert genoemd, staat in Nederland bekend als een typisch wintergerecht. Deze stevige soep van spliterwten, knolselderij, aardappels, winterpeen, prei, ui en spekjes komt het best tot zijn recht op een lage stand. Serveer deze koude dag klassieker met een warme rookworst.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Erwtensoep op tafel.

  1. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan en voeg de spliterwten toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
  2. Maak de knolselderij schoon, snijd deze in kleine blokjes en voeg deze toe. Schil de aardappels en winterpeen, of maak ze goed schoon. Snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Voeg als je wilt ook spekjes toe. Roer zo nu en dan in de pan.
  3. Maak de prei schoon, schil de ui en snijd beiden fijn. Voeg ook deze toe en blijf af en toe in de pan roeren. Laat de erwtensoep ongeveer een uurtje doorkoken op een laag vuur.
  4. Voeg vervolgens de peterselie aan de erwtensoep toe, een snufje nootmuskaat en foelie en naar smaak zout en peper.
  5. Voeg eventueel water toe om de dikte van de erwtensoep aan te passen.
  6. Serveer de erwtensoep in diepe borden, eventueel met warme rookworst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep