Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofvlees met balsamico en rode wijn op tafel.
- Snijd het vlees in stukken van gewenste grootte. Wrijf de stukken in met versgemalen zwarte peper.
- Verhit in een pan met een dikke bodem 40 gr boter. Een braadpan of hapjespan voldoen prima, zolang het een pan is waar een deksel op past. Bak de runderlappen één voor één tot ze bruin zijn en leg ze even apart.
- Doe na de laatste runderlap de rest van de boter ook in de pan, en fruit de ui, knoflook met de tomatenpuree enkele minuten tot de ui glazig is. Voeg de oregano en laurier toe en fruit nog een minuutje mee.
- Verwarm de bouillon en de wijn. Voeg ze samen met het vlees en de azijn toe aan het uienmengsel. Breng het geheel aan de kook.
- Zet dan het vuur laag en laat de runderlappen met de deksel schuin op de pan circa 2,5 uur stoven.
- Bind de jus eventueel met allesbinder. Serveer lekker met gekookte aardappelen en groene groenten.