- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Algerijnse pasteitjes met spinazie en pijnboompitjes (fataye op tafel.
- Vermeng de ingrediënten en zoveel water als nodig is, zodat je een soepel deeg krijgt en vorm daar een bol van. Laat tenminste 1 uur rusten in de koelkast.
- Kook of wok de spinazie gaar
- laat heel goed uitlekken en snijd zo fijn mogelijk.
- Fruit de fijngehakte ui in een pan met wat olie en voeg daar de zeer goed uitgelekte en fijngesneden spinazie, de sumak of Ras el Hanout en peper en zout naar smaak aan toe. Laat alles al omscheppend even meefruiten. Roer er dan het sap van één citroen en de pijnboompitjes doorheen. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het gekoelde deeg dun uit op een met wat bloem bepoederd werkvlak.
- Steek rondjes uit het deeg en schep in het midden van elk rondje een eetlepel van de spinazievulling
- vorm er een driehoekig pasteitje van. Plak de randjes vast met een mengsel van het losgeklopte eigeel met een scheutje melk.
- Bestrijk ook de bovenkant van de pasteitjes met dit eimengsel. Plaats de pasteitjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
- Zet in de oven en bak de pasteitjes goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten.