Eggs benedict

Eggs benedict

Smulweb imageSmulweb

Maak indruk op je huisgenoten of partner met deze klassieker: Eggs Benedict. Perfect gepocheerde eieren op een bedje van spinazie en ham op een gegrild muffinbroodje met een warme en luchtige Hollandaise-saus erover.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Eggs benedict op tafel.

  1. Maak eerst de hollandaise: - Zet een pan met water op en zet de kom op de pan (au bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Het is de bedoeling dat de inhoud van de kom langzaam verwarmd wordt, zonder dat er een roerei ontstaat. - Smelt de boter. - Klop eierdooiers in de kom met de azijn en wijn au bain marie luchtig. De saus moet lobbig zijn en aan de garde blijven kleven. Dit kost ongeveer 5 minuten flink kloppen. - Voeg daarna langzaam de gesmolten boter toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper. - Draai het gas uit en laat de kom met hollandaise afgedekt met aluminiumfolie op de pan staan, de saus moet lauwwarm blijven.
  2. Eggs benedict - Zet een pan op met water en een scheut azijn. Breng aan de kook. - Gril de doorgesneden muffins/brioche/toast totdat ze mooi bruin zijn. - Gril de ham en bak de spinazie kort totdat het gereduceerd is (stomen of koken kan ook, wat je wil). - Laat het water heel zacht koken. Breek twee eieren in het water en pocheer ze totdat het eiwit gestold is. Het is resultaat is (qua vorm) niet zo perfect als in een restaurant maar deze manier vind ik het makkelijkst en het smaakt hetzelfde. - Leg de spinazie en de ham op een stuk muffin/brioche/toast, vis de eieren uit de pan met een schuimspaan en leg er bovenop. - Maak af met de hollandaise en wat verse peterselie of kervel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Egg benedict