Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel

Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel. Gebakken in een koekenpan met inkook saus van honing en sinaasappel. Geserveerd op een lepel.

45 min bereiden

borrel

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel op tafel.

  1. Maak met een mes kruislingse inkepingen in de eendenborstfilet en bestrooi ze aan beide zijden met zout en peper.
  2. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een grote koekenpan en bak de eendenborstfilets 7 minuten op de huid.
  3. Neem de eendenborstfilets uit de koekenpan. Giet het bakvet uit de pan en bak de andere kant van de eendenborstfilet 2 minuten.
  4. Doe het sinaasappelsap met de honing en de blokjes sinaasappel in de koekenpan en laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken.
  5. Leg de eendenborstfilets terug in de pan om ze op te warmen. Leg ze 2 minuten op de huid. Snijd de eendenborstfilets op een snijplank in dunne plakjes.
  6. Leg op elke lepel een plakje eendenborstfilet en schep er een beetje sinaasappelsaus over.
  7. Dien warm of koud op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappel Amuses