Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel op tafel.
- Maak met een mes kruislingse inkepingen in de eendenborstfilet en bestrooi ze aan beide zijden met zout en peper.
- Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een grote koekenpan en bak de eendenborstfilets 7 minuten op de huid.
- Neem de eendenborstfilets uit de koekenpan. Giet het bakvet uit de pan en bak de andere kant van de eendenborstfilet 2 minuten.
- Doe het sinaasappelsap met de honing en de blokjes sinaasappel in de koekenpan en laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken.
- Leg de eendenborstfilets terug in de pan om ze op te warmen. Leg ze 2 minuten op de huid. Snijd de eendenborstfilets op een snijplank in dunne plakjes.
- Leg op elke lepel een plakje eendenborstfilet en schep er een beetje sinaasappelsaus over.
- Dien warm of koud op.