Draadjesvlees met stroop

Draadjesvlees met stroop

Smulweb imageSmulweb

Deze draadjesvlees met stroop is echt comfort food! Langzaam garen in de lekkerste saus, maakt het vlees zo zacht dat het uit elkaar valt. Deze heerlijke malsheid wil je proeven!

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Draadjesvlees met stroop op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Pel de uien, snijd ze doormidden en verdeel de helften in dunne plakken.
  3. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Neem het uit de pan.
  4. Voeg de halve uiringen toe en fruit ze op laag vuur goudkleurig.
  5. Roer appelstroop en azijn dooreen en schenk dit met ongeveer 2,5 dl water bij de uien. Roer tot de appelstroop is opgelost.
  6. Leg het vlees terug in de pan en voeg laurier en kruidnagel toe.
  7. Laat op laag vuur een kleine 3 uur stoven. Voeg eventueel tussentijds een scheutje water toe
  8. het vlees moet net onder staan.
  9. Stoof het vlees zolang tot het bijna uit elkaar valt.
  10. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en kruidnagel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje