Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Draadjesvlees met stroop op tafel.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Pel de uien, snijd ze doormidden en verdeel de helften in dunne plakken.
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Neem het uit de pan.
- Voeg de halve uiringen toe en fruit ze op laag vuur goudkleurig.
- Roer appelstroop en azijn dooreen en schenk dit met ongeveer 2,5 dl water bij de uien. Roer tot de appelstroop is opgelost.
- Leg het vlees terug in de pan en voeg laurier en kruidnagel toe.
- Laat op laag vuur een kleine 3 uur stoven. Voeg eventueel tussentijds een scheutje water toe
- het vlees moet net onder staan.
- Stoof het vlees zolang tot het bijna uit elkaar valt.
- Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en kruidnagel.