Hertenbiefstuk met paddenstoelensaus

Hertenbiefstuk met paddenstoelensaus

Smulweb imageSmulweb

Hertenbiefstuk begeleid door een prachtige paddenstoelensaus. Versterkt met een goede witte wijn en room. Het toevoegen van de wilde fond aan de wijn en paddenstoelen zorgt voor een rijke en verrukkelijke smaak. Serveren met aardappelzetmeel gebonden saus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Paddenstoelenmix
  • 1 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Hertenbiefstuk met paddenstoelensaus op tafel.

  1. Verhit 2 el boter in een koekenpan. Fruit de sjalot 5 minuten zonder deze te laten kleuren en pers de knoflook erboven uit.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Blus de paddenstoelen met witte wijn. Laat het gerecht inkoken tot de wijn bijna verdampt is.
  4. Haal de paddenstoelen uit de wijn en houd ze apart.
  5. Voeg de wildfond toe aan de wijn met de resterende paddenstoelen. Laat het gerecht 5 minuten koken.
  6. Voeg de room toe en kook de saus nogmaals ca. 5 minuten. Roer de overige paddenstoelen door de saus.
  7. Roer het aardappelzetmeel los met 2 el water. Voeg het toe aan de saus om deze te binden.
  8. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. Verhit in een koekenpan de resterende boter en laat deze uitbruisen.
  9. Bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur iets lager en braad de biefstukjes afhankelijk van de dikte ca. 5 minuten.
  10. Verdeel het vlees vervolgens over 4 grote borden en schep de paddenstoelensaus eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees