- 150 g Paddenstoelenmix
- 1 el Aardappelzetmeel
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Hertenbiefstuk met paddenstoelensaus op tafel.
- Verhit 2 el boter in een koekenpan. Fruit de sjalot 5 minuten zonder deze te laten kleuren en pers de knoflook erboven uit.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur.
- Blus de paddenstoelen met witte wijn. Laat het gerecht inkoken tot de wijn bijna verdampt is.
- Haal de paddenstoelen uit de wijn en houd ze apart.
- Voeg de wildfond toe aan de wijn met de resterende paddenstoelen. Laat het gerecht 5 minuten koken.
- Voeg de room toe en kook de saus nogmaals ca. 5 minuten. Roer de overige paddenstoelen door de saus.
- Roer het aardappelzetmeel los met 2 el water. Voeg het toe aan de saus om deze te binden.
- Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. Verhit in een koekenpan de resterende boter en laat deze uitbruisen.
- Bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur iets lager en braad de biefstukjes afhankelijk van de dikte ca. 5 minuten.
- Verdeel het vlees vervolgens over 4 grote borden en schep de paddenstoelensaus eroverheen.