Appelmoes van oma loes

Appelmoes van oma loes

Smulweb imageSmulweb

Smaakt hetzelfde als vroeger bij oma thuis. Deze lekker zoete en romige appelmoes van oma Loes, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, maakt het verschil bij elke maaltijd. Vers en ambachtelijk gemaakt, en dat proef je!

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelmoes van oma loes op tafel.

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren en nog één of twee keer door.
  2. Doe de appels in een pan met ruim water waaraan het sap van een citroen is toegevoegd.
  3. Of sprenkel citroensap over de appels.
  4. Giet al het water eraf als alle appels in het water liggen. Voeg kruiden, citroenschil en suiker toe. Voeg niet alle suiker toe.
  5. Breng het geheel aan de kook. Zet het gas laag als het kookt en laat het zachtjes pruttelen. Roer voortdurend om aanbranden te voorkomen. Kook de appels ongeveer 15-20 minuten totdat ze zacht zijn.
  6. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Roer er dan de boter door.
  7. Proef de appelmoes door wat op een schoteltje te doen. Voeg indien nodig meer suiker toe.
  8. Maak de appelmoes tot de gewenste textuur door deze door een zeef te roeren of met een stamper fijn te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel Appelmoes