Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelmoes van oma loes op tafel.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren en nog één of twee keer door.
- Doe de appels in een pan met ruim water waaraan het sap van een citroen is toegevoegd.
- Of sprenkel citroensap over de appels.
- Giet al het water eraf als alle appels in het water liggen. Voeg kruiden, citroenschil en suiker toe. Voeg niet alle suiker toe.
- Breng het geheel aan de kook. Zet het gas laag als het kookt en laat het zachtjes pruttelen. Roer voortdurend om aanbranden te voorkomen. Kook de appels ongeveer 15-20 minuten totdat ze zacht zijn.
- Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Roer er dan de boter door.
- Proef de appelmoes door wat op een schoteltje te doen. Voeg indien nodig meer suiker toe.
- Maak de appelmoes tot de gewenste textuur door deze door een zeef te roeren of met een stamper fijn te maken.