Eendenborst met romige portsaus die aan vele dieten voldoet

Eendenborst met romige portsaus die aan vele dieten voldoet

Smulweb imageSmulweb

Eendenborst met romige portsaus die aan vele diëten voldoet. Snijd de eendenborstfilets en maak insnijdingen in het vel. Bak de filets kort aan en leg ze op laag vuur om ze zachtroze van binnen te bakken. Kook de saus van sjalotjes, rozemarijn, tijm, fond, port en kookroom en bind eventueel met maizena. Serveer met een bijgerecht naar keuze.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Gerookte eendenborstfilet

Bereidingswijze

Zet in 19 stappen deze heerlijke Eendenborst met romige portsaus die aan vele dieten voldoet op tafel.

  1. Snijd de eendenborstfilets en maak enkele insnijdingen in het vel. Bestrooi met zout en peper
  2. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en voeg eventueel een beetje olijfolie toe. Leg de eendenborstfilets met de huid naar beneden in de pan en bak ze kort aan
  3. Draai de filets om en bak de andere zijde even kort mee
  4. Bak de filets verder op laag vuur totdat ze zachtroze zijn van binnen, ongeveer 7-10 minuten afhankelijk van de dikte. Neem de filets uit de pan, bedek met aluminiumfolie en laat ze rusten
  5. Voor de saus: Verwarm olijfolie in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes zachtjes aan. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit nogmaals kort aan (niet bruin laten worden)
  6. Voeg de rozemarijn en tijm toe en roerbak kort om smaak af te geven
  7. Voeg de fond toe en laat deze flink inkoken (tot de helft)
  8. Voeg de port toe en laat nogmaals inkoken tot de helft
  9. Roer tot slot de kookroom erdoor en verwarm goed. Bind de saus eventueel met wat maizena
  10. Serveer de eendenborstfilets met de saus en eventueel bijgerechten naar keuze.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen