- 600 g Gerookte eendenborstfilet
Bereidingswijze
Zet in 19 stappen deze heerlijke Eendenborst met romige portsaus die aan vele dieten voldoet op tafel.
- Snijd de eendenborstfilets en maak enkele insnijdingen in het vel. Bestrooi met zout en peper
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur en voeg eventueel een beetje olijfolie toe. Leg de eendenborstfilets met de huid naar beneden in de pan en bak ze kort aan
- Draai de filets om en bak de andere zijde even kort mee
- Bak de filets verder op laag vuur totdat ze zachtroze zijn van binnen, ongeveer 7-10 minuten afhankelijk van de dikte. Neem de filets uit de pan, bedek met aluminiumfolie en laat ze rusten
- Voor de saus: Verwarm olijfolie in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes zachtjes aan. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit nogmaals kort aan (niet bruin laten worden)
- Voeg de rozemarijn en tijm toe en roerbak kort om smaak af te geven
- Voeg de fond toe en laat deze flink inkoken (tot de helft)
- Voeg de port toe en laat nogmaals inkoken tot de helft
- Roer tot slot de kookroom erdoor en verwarm goed. Bind de saus eventueel met wat maizena
- Serveer de eendenborstfilets met de saus en eventueel bijgerechten naar keuze.