- 2 Daun Salam
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Indische stoofpotje op tafel.
- Snijd het vlees in blokjes. Maak de marinade van olie, zout, laos, djahé, ketoembar, kruidnagel en marineer hierin het vlees.
- Snipper de ui en pers of hak de knoflook fijn. Snij de prei in halve ringen en de champignons in plakjes. Blancheer de boontjes gedurende 5 minuten, spoel ze af met koud water en snij ze in drieën.
- Verhit wat olie in de wok en roerbak het vlees. Haal het vlees vervolgens uit de wok. Bak de ui in de achtergebleven olie met 1 verkruimeld bouillonblok en de knoflook. Voeg daarna het vlees toe met wat sambal, ketjap, water en 2 salamblaadjes en laat alles sudderen.
- Voeg later de boontjes en prei toe en laat het geheel nog even sudderen. Voeg op het laatst de champignons toe en laat ze nog even mee sudderen.
- Breng het geheel eventueel verder op smaak met kruiden, specerijen en ketjap.