- 125 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige witloftaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 225 C (elektrisch, hetelucht op 210 C ). Vet een ovenschaal met boter in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Laat het 5 minuten bakken in de oven.
- Was de witlof kropjes onder de stromende kraan en snijd het onderste stukje eraf. Snijd de witlofkropjes in reepjes, maak de ui en de bacon fijn.
- Smelt de boter in een pan en bak de stukjes bacon en ui zachtjes. Voeg de witlof toe en laat het geheel 5 minuten smoren. Laat het mengsel nog 5 minuten doorbakken, totdat het vocht is verdwenen. Breng op smaak met wat peper.
- Verdeel het witlofmengsel over de bladerdeeg. Klop de zure room los met de eieren en de helft van de geraspte kaas. Giet dit mengsel over het witlofmengsel en strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven.