- 70 g Gekonfijte sinaaappelschil
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Panettone op tafel.
- Los het gist op in lauwwarm water en voeg 100 gram bloem toe. Kneed de ingrediënten voorzichtig door elkaar en laat het deeg ongeveer een half uur rijzen.
- Doe nu de helft van de bloem in een grote kom, voeg het gerezen deeg toe en kneed alles met een beetje water (eventueel wat likeur of grappa) goed door elkaar. Laat het deeg nogmaals rusten totdat het volume ervan twee maal zo groot is geworden.
- Week ondertussen de rozijnen en de stukjes gekonfijte sinaasappel in lauw water, droog ze en strooi er wat bloem over.
- Voeg nu de rest van de bloem, de gesmolten boter, de suiker die je hebt vermengd met de eierdooiers, een snufje zout en de geraspte citroenschil toe. Meng alles goed door elkaar.
- Doe nu als laatste de rozijnen en gekonfijte sinaasappel (en eventueel 50 gr gehakte chocolade) erbij.
- Beboter een hoge ovenschaal met een hoge rand (de panettone is een brood), doe het beslag erin en bedek het oppervlak met amandelen.
- Bak de panettone gedurende 10 minuten op 200 graden en daarna nog eens 30 minuten op 170 graden goudbruin.