Capucijners met speklapjes en perencompote

Capucijners met speklapjes en perencompote

Smulweb imageSmulweb

Deze capucijners met smaakvolle speklapjes en zoete perencompote zijn in 1 uur klaar. Laat de uien smoren en voeg daarna piccalilly, appelstroop en uien toe aan de capucijners. Bak de speklapjes lekker knapperig en voeg ze bij de capucijners. Een stoofpot die zorgt voor een verrukkelijke smaaksensatie.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 3 g Rommelkruid

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Capucijners met speklapjes en perencompote op tafel.

  1. Kook de capucijners met weekvocht (de bonen moeten onder water staan), rommelkruid en vleesbouillontablet voor ongeveer 1 uur.
  2. Schil de peren en snijdt ze in stukken. Doe de gesmolten boter en mosterd erdoorheen en laat ze op hoog vuur karamelliseren.
  3. Snijd de speklappen in stukjes van 2 cm. Bak ze in een koekenpan met de marinade. Roer op het laatst een eetlepel appelstroop erdoor en bak het knapperig.
  4. Snijd de uien in ringen. Verhit olie in een pan en laat de uien daarin smoren.
  5. Voeg een eetlepel appelstroop, de uien en de piccalilly toe aan de capucijners als ze gaar zijn. Roer alles goed door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap