Gebakken witlof

Gebakken witlof

Smulweb imageSmulweb

Als je deze gebakken witlof hebt geproefd, wil je nooit meer anders. Veel simpeler kan eigenlijk niet. Met de poedersuiker versterk je de zoete smaak in het gerecht en de boter brengt alle smaken mooi samen. Eet smakelijk!

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gebakken witlof op tafel.

  1. Was de witlof en verwijder de onderkantjes. Snijd de stronkjes in de lengte in kwarten. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de witlof onder regelmatig keren op middelhoog vuur, totdat hij mooi karameliseert.
  2. Bestuif de witlof met poedersuiker en een snufje zout als hij beetgaar is.
  3. Bak de witlof nog ongeveer 15 minuten op laag vuur. Doe halverwege een deksel op de pan en geniet van je gebakken witlof.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof