Romige koolrabisoep met broccoliroosjes

Romige koolrabisoep met broccoliroosjes

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke romige koolrabisoep met broccoliroosjes brengt het hele jaar door warmte en gezelligheid in huis! Laat de smaakpapillen prikkelen door een scheutje witte wijn! Perfect voor op een gezellige avond.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Koolrabi

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige koolrabisoep met broccoliroosjes op tafel.

  1. Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes.
  2. Pel en snipper de sjalot (of ui) en knoflook. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  3. Verhit de boter in een pan. Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig. Voeg de koolrabi toe en bak snel even mee.
  4. Voeg de witte wijn, groentenbouillon en slagroom toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 20 - 30 minuten koken tot de koolrabi zacht is.
  5. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  6. Voeg de broccoli-roosjes toe en breng nog even aan de kook tot de broccoli beetgaar is (plm. 5 minuten).
  7. Garneer met wat paprikapoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep