- 800 g Koolrabi
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige koolrabisoep met broccoliroosjes op tafel.
- Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes.
- Pel en snipper de sjalot (of ui) en knoflook. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Verhit de boter in een pan. Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig. Voeg de koolrabi toe en bak snel even mee.
- Voeg de witte wijn, groentenbouillon en slagroom toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 20 - 30 minuten koken tot de koolrabi zacht is.
- Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Voeg de broccoli-roosjes toe en breng nog even aan de kook tot de broccoli beetgaar is (plm. 5 minuten).
- Garneer met wat paprikapoeder.